Home Recepten Lamsrack sous vide bereiden

Lamsrack sous vide bereiden

door Peter Eemsing
0 reageer 3,7K views
Lamsrack sous vide

Lamsrack sous vide bereiden doen we op 55 graden en dan een uurtje of twee. Lamsrack is afkomstig van de rug van het lam. Het vlees zit om de ribben en heeft een dekje van vet. In culinaire kringen heet de rack ook wel lamscarré. Een rack met schoongemaakt botjes wordt ook wel frenched rack genoemd.

In het voorjaar begint traditioneel het nieuwe lamsvleesseizoen met de komst van het Hollands zuiglam. Het jongste en malste lamsvlees dat maar een paar maanden verkrijgbaar is. De lammeren zijn rond de 60 dagen oud en uitsluitend gevoed met moedermelk. Zuiglam heeft een unieke smaak. Het vlees is bijna melkachtig en ontzettend romig. Het heeft een verfijnde en zilte smaak zoals geen enkel ander lam dit biedt. Ons lamsvlees halen we vaak direct uit de regio van boeren die hun vlees bij Ter Weele laat slachten

Lamsrack sous vide bereiden doen we op 55 graden en dan een uurtje of 2. Wil je hem super mals hebben zou je hem zelfs 3-4 uur kunnen laten garen. We branden ze, voor het serveren, heel kort af op de Ofyr of op de BBQ.

Ingrediënten

  • twee eetlepels goede kwaliteit olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Lamsrack

Lamsrack sous vide bereiden

Verwarm je waterback voor op 55 graden. Steek ondertussen je bbq of ofyr aan. Wil je een Frenched rack serveren dan maak je de botjes even netjes schoon. Vacumeer je lamsrack met de olijfolie en wat peper en zout. We gebruiken geen extra smaken omdat dit de smaak van dit zuiglam teniet gaat doen. Doe eventueel een extra zakjes op de uitstekende botjes zodat je zak niet gaat lekker met vacumeren. Gaar de lamsrack minimaal 1 uur, wij doen twee uur en wil je hem botermals hebben doe je hem drie uur op 55 graden in je sous vide. Trancheer je rack tussen de botjes door om ze straks los af te grillen.

Gril ze even kort af, want ze zijn al gaar, op je ofyr of bbq. Serveer met wat groenten en eventueel aardappeltjes uit het seizoen!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...