Home Recepten Kabeljauw met citroen en kappertjes

Kabeljauw met citroen en kappertjes

door Peter Eemsing
0 reageer 55 views
Kabeljauw met citroen en kappertjes

Kabeljauw met citroen en kappertjes. Deze combo geeft de kabeljauw een heerlijk fris en een pittig smaakje. Perfect voor als je iets lichts maar smaakvols op tafel wilt zetten. Dit recept is perfect voor twee.

Wat je nodig hebt voor Kabeljauw met citroen en kappertjes:

Voor de kabeljauw:

emile henry
  • 2 kabeljauwfilets
  • Beetje olijfolie
  • Snufje zout en zwarte peper
  • 1 theelepel citroenschil, even raspen
  • Wat verse kruiden zoals dille of peterselie, fijngehakt

Voor de aardappelpuree:

  • 2 grote piepers, schillen en in blokjes hakken
  • Scheutje melk
  • Klontje boter
  • Zout en peper
  • Beetje nootmuskaat voor de liefhebber

Voor de groenten:

  • Paar tomaten, in kwarten
  • Beetje olijfolie
  • Zout en peper

Voor de saus:

  • Sap van een grote citroen
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels kappertjes, even afspoelen
  • Klein glaasje droge witte wijn
  • Half kopje vis- of kippenbouillon
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels koude boter, in blokjes

Aan de slag, maak de vis het laatst:

Aardappelpuree:

  1. Kook de aardappelblokjes tot ze zacht zijn, giet af.
  2. Voeg melk en boter toe en stamp tot een gladde puree. Op smaak brengen met zout, peper en een snufje nootmuskaat.

Groenten:

  1. Hussel de tomaten met wat olijfolie, zout en peper.
  2. Grill ze lekker naast de vis tot ze zacht zijn.

Citroensaus:

  1. Fruit het sjalotje in wat olie tot het zacht is.
  2. Citroensap, citroenrasp en wijn erbij en laten inkoken tot de helft.
  3. Bouillon erbij en inkoken tot een lekkere saus.
  4. Kappertjes en peterselie erdoor, van het vuur af.
  5. Roer de boter erdoor tot je een mooie glanzende saus hebt. Beetje zout en peper naar smaak.

Kabeljauw:

  1. Smeer de kabeljauw in met olijfolie, zout, peper en citroenrasp.
  2. Grill de kabeljauw op een voorverwarmde grill of grillpan, ongeveer 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, of tot de vis gemakkelijk vlokken vormt.

Serveren:

  1. Schep een mooi bedje van aardappelpuree op de borden.
  2. Kabeljauw erop leggen.
  3. Tomaten ernaast en de saus over of naast de vis draperen.

En voilà, een heerlijk visgerecht met een frisse twist.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...