Een mooi stukje Kabeljauw lekker op de huid bakken blijft gewoon lekker. Deze week in een Oosterse variant met rijst. Mocht je niet van koriander houden kan je de koriander heel makkelijk vervangen voor Thaise Basilicum. Heb je geen gembersiroop kan je het ook vervangen door een theelepel gemberpoeder en suiker. Of je kan ook verse gember gebruiken.
Recept voor 4 personen
30 minuten voorbereiden
15 minuten koken
Ingredienten Kabeljauw:
1 mooi stuk Kabeljauw aan 1 stuk met huid
1 zakje oosterse groente’s
Zakje verse koriander voor in de saus en een beetje als garnering
1 ui gesnipperd
300 gram witte of zilvervlies rijst. Een mooie geurige Pandan rijst is ook lekker in deze schotel
4 tenen knoflook
1 eetlepel gembersiroop
1 theelepel, of meer, sambal
2 eetlepels Picudo olijfolie
3 eetlepels saké, heb je geen saké, gebruik dan water
1 eetlepel citroensap
75 gram roomboter
3 eetlepels basilicumolie
Recept Kabeljauw met gestoomde oosterse groentes en koriandersaus
Kook de rijst en laat uitstomen. Verwarm ondertussen je borden en je serveerschaal.
Snij de koriander, ui, knoflook fijn of doe in je magimix micro
Voeg de vissaus, sake, citroensap, gembersiroop, olie en sambal bij in een sauspannetje en verwarm langzaam.
Stoom of blancheer in de tussentijd de oosterse groentes 5-7 minuten. Je kan ze natuurlijk ook roerbakken.
Als laatste maak je je vis klaar. Pak een braad/vispan en doe de boter met de basilicumolie hierin. Laat uitbruisen en leg de vis op de huid in de pan. Na twee minuten omdraaien en nog een minuutje op de andere zijde bakken. Deze tijden zijn natuurlijk afhankelijk van de grote van je vis.
Serveer de uitgestoomde rijst in de voorverwarmde schaal en leg de gestoomde groenten erop
Leg vervolgens de Kabeljauw op de groenten en lepel ruim de koriandersaus er ruim overheen. Serveer wat saus apart om nog bij de rijst te eten.
Garneer met wat losse koriander.
Eet smakelijk!