Home Recepten Geroosterde aardappeltjes met Za’atar

Geroosterde aardappeltjes met Za’atar

door Peter Eemsing
0 reageer 97 views
Geroosterde aardappeltjes met Za'atar

Geroosterde aardappeltjes met Za’atar kruidenmix, bereid in de oven of de airfryer. Za’atar kruiden is een specerijenmengsel, gedroogd of als pasta, uit het Midden-Oosten dat meestal bestaat uit gedroogde tijm, geroosterd sesamzaad, gedroogde sumak en zout. De samenstelling kan variëren afhankelijk van de regio. Je kan hier ontzettend veel gerechten mee op spice’en. Dit kruidenmengsel komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en is populair in de Levantijnse keuken, die de culinaire tradities van landen zoals Libanon, Syrië, Palestina en Jordanië omvat. Maar ook in de Hollandse keuken kan je met gedroogde- of pasta van za’atar bijzondere ‘bij’ en hoofdgerechten maken. Je kan deze mix ook heel makkelijk zelf maken met bijvoorbeeld je voedseldroger en je blender.

Ingrediënten Geroosterde aardappeltjes met Za’atar voor 2-3 personen:

400 gram aardappeltjes, roseval of ander, goed gewassen (of in halve of kwarten als ze groot zijn)

2 eetlepels olijfolie

2-3 theelepels Za’atar kruidenmix

1 stengel bleekselderij, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngehakt

Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Verse kruiden zoals peterselie, voor garnering

Bereiding in de oven:

Oven voorverwarmen (5 minuten):

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Aardappelen kruiden (5 minuten):

Doe de aardappelen in een grote mengkom. Voeg de olijfolie, Za’atar kruidenmix, fijngehakte knoflook, zeezout en zwarte peper toe. Meng goed zodat alle aardappelen bedekt zijn met de kruiden en olie.

Aardappelen en selderij mengen (2 minuten):

Voeg de fijngesneden selderij toe aan de aardappelen en meng nogmaals.

Aardappelen roosteren (30-35 minuten):

Verspreid de aardappelen en selderij op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Rooster ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Bereiding in de airfryer:

Airfryer voorverwarmen (3 minuten):

Stel de airfryer in op 180 graden Celsius en laat deze voorverwarmen.

Aardappelen en selderij mengen (5 minuten):

Meng de aardappelen in een mengkom met de olijfolie, Za’atar, fijngehakte knoflook, zeezout en peper. Voeg de selderij toe en meng goed.

Aardappelen ‘airfryen’ (15-20 minuten):

Doe de aardappelen en selderij in het mandje van de airfryer.

Bak voor 15-20 minuten op 180 graden Celsius, schud het mandje halverwege de kooktijd om.

Totale bereidingstijd:

Oven: ongeveer 45 minuten.

Airfryer: ongeveer 30 minuten.

Houd de aardappelen tijdens het koken in de gaten, aangezien de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de aardappelen en het type apparaat dat je gebruikt. Geniet van je Geroosterde aardappeltjes met Za’atar!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...