Home Recepten Gekarameliseerde walnoten

Gekarameliseerde walnoten

door Christa Dreef
0 reageer 10,8K views
Gekarameliseerde walnoten

Zelf gekarameliseerde walnoten maken is niet moeilijk. Door onze vier walnotenbomen hebben wij elk jaar een ruime oogst walnoten. Die walnoten moet je na te rapen een tijdje laten drogen, voordat je ze goed kunt kraken en pellen. Walnoten kun je in allerlei recepten verwerken, maar zijn ook heerlijk om gewoon zo te eten.

Dit recept is voor de lekkere “snacktrek”. Goed te combineren met een kaasplankje, als hapje bij de borrel, in een bakje yoghurt met honing of als extraatje bij zelfgemaakt yoghurt frambozen ijs. Maar ook lekker om er nog wat zeezout overheen te strooien.

Wist je trouwens?

Dat walnoten je kunnen helpen om in slaap te komen. Waarom? Ze bevatten melatonine, een stofje dat nodig is bij het in slaap vallen en het reguleren van de nachtrust. Een handje walnoten (ongeveer 9) per dag is voldoende voor de aanmaak van melatonine om in slaap te komen. Welterusten!

Ingrediënten gekarameliseerde walnoten

250 gram gepelde walnoten
2 eetlepels suiker
500 ml water
500 ml zonnebloemolie

Optioneel zeezout.

Bereiding

Kook de walnoten gedurende 10 minuten in water. Giet ze vervolgens af dep ze droog met een schone doek. Zet ze gedurende 10 minuten in de suiker (je bestrooit ze er gewoon mee en laat ze dan even staan). Verhit in de tussentijd in een pannetje 500 ml zonnebloemolie tot 180 graden en bak, als de olie op temperatuur is, de walnoten daarin gedurende 2 minuten. Laat de walnoten even uitlekken in een vergiet en serveer in leuk bakje.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...