Home Recepten Frisse Rode Bieten Salade

Frisse Rode Bieten Salade

door Peter Eemsing
0 reageer 132 views
Rode Bieten Salade

Wanneer je een rode bieten salade met veldsla maakt, ontstaat er een aangenaam samenspel van smaken en texturen. De aardse, zoete smaak van de bieten vormt een mooi contrast met de licht pittige, nootachtige smaak van de veldsla. Je zult merken dat de sappige textuur van de biet goed samengaat met de knapperige frisheid van de veldsla, wat een aangenaam mondgevoel geeft.

Fetakaas, die je vaak in deze salade tegenkomt, heeft een romige textuur en zoute smaak die het aardse van de biet en de pittige veldsla goed in evenwicht brengen. De eenvoudige vinaigrette van olijfolie en balsamicoazijn kan de zoetheid van de bieten versterken.

De dieprode kleur van de bieten gecombineerd met de heldergroene veldsla is een lust voor het oog. Al met al vormt de rode bieten salade een lekkere combinatie van smaken, texturen en kleuren die niet alleen aangenaam zijn om te eten, maar ook prettig is om naar te kijken.

Ingrediënten Rode Bieten Salade:

4 middelgrote rode bieten

200 gram veldsla

1 middelgrote rode ui

100 gram fetakaas

50 gram walnoten

Voor de dressing:

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

Zout en peper naar smaak

1 theelepel honing of agavesiroop

Bereidingswijze:

Kook de rode bieten in een pan met water tot ze zacht zijn. Dit kan tot een uur duren, afhankelijk van de grootte van de bieten.

Laat de bieten afkoelen, pel ze dan en snijd ze in dunne plakjes.

Snijd de rode ui in dunne ringen.

Maak de dressing door de olijfolie, balsamicoazijn, honing of agavesiroop, zout en peper te mengen in een kleine kom.

Plaats de veldsla in een grote saladekom. Voeg de plakjes rode biet en de uienringen toe.

Verkruimel de fetakaas over de salade en strooi de walnoten erover.

Druppel de dressing over de salade vlak voor het serveren en meng alles goed.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...