Home Recepten Farfalle in tomatensaus met een saucijs

Farfalle in tomatensaus met een saucijs

door Peter Eemsing
0 reageer 26 views
Farfalle in tomatensaus met een saucijs

Farfalle in tomatensaus met een saucijs. Farfalle, oftewel die leuke strikjespasta die ook wel vlinderpasta genoemd wordt, is echt zo’n pasta die iedereen wel kent. “Farfalle” is Italiaans voor “vlinders” en als je goed kijkt, snap je meteen waarom. Die pasta maak je van een simpel deegje dat uitgerold, in rechthoekjes gesneden en dan in het midden een kneepje krijgt, zodat je die schattige strikjes krijgt.

Deze pasta komt natuurlijk uit Italië en is daar mega populair. Je ziet hem vaak terug in allerlei gerechten omdat de vorm zo lekker veel saus opvangt. Of je ‘m nou in een salade doet, met een warme saus mengt of in de soep doet, het is altijd goed.

Nu gaan we iets lekkers maken: Farfalle in tomatensaus met een saucijs, voor 4 personen (900 calorieën per persoon).

Dit heb je nodig :

  • 500 gram farfalle (die leuke strikjespasta dus)
  • 4 saucijzenworstjes, kies je favoriet
  • 1 ui, even snipperen
  • 4 teentjes knoflook, hakken die handel
  • 2 blikjes tomatenblokjes (elk 400 gram)
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 theelepel rode pepervlokken (als je van een beetje spicy houdt)
  • Zout en peper, gewoon op gevoel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Wat verse basilicumblaadjes voor de finishing touch
  • Geraspte Parmezaanse kaas voor eroverheen

Aan de slag met de Farfalle in tomatensaus en een saucijs:

Koken die pasta:

  • Kook de farfalle zoals op het pak staat, giet ‘m af en houd ‘m even apart.

Worstjes bakken:

  • Pak een pan, 2 eetlepels olijfolie erin en bak die worstjes tot ze mooi gaar zijn. Haal ze uit de pan en leg ze even apart. Tip: je kan ook het vlees uit de worstjes prakken en rul bakken, net als gehakt.

Saus maken:

  • In dezelfde pan nog 2 lepels olie erbij. Ui en knoflook erin en bakken tot het lekker ruikt en een beetje goudbruin is.
  • Tomatenblokjes erbij, samen met de oregano, basilicum en die rode pepervlokken als je durft. Laat het pruttelen tot het een mooie dikke saus wordt, zo’n 10-15 minuten. Proef en kruid het af met zout en peper.

Serveren:

  • Verdeel de farfalle over de borden, schep die heerlijke saus erover.
  • Snij de worstjes eventueel in plakjes en verdeel ze over de pasta.
  • Maak het af met wat verse basilicum en een goeie lading Parmezaanse kaas.

En daar heb je het, een super simpel maar reuzelekker pastagerecht met farfalle, tomatensaus en saucijzenworstjes. Smullen maar!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...