Home Recepten Cosmopolitan cocktail recept

Cosmopolitan cocktail recept

door Peter Eemsing
0 reageer 6 views
Cosmopolitan cocktail recept

Cosmopolitan cocktail recept. De Cosmopolitan, vaak gewoon “Cosmo” genoemd, is een stijlvolle en fruitige cocktail die voornamelijk bestaat uit wodka, triple sec, cranberrysap en vers limoensap. Deze cocktail staat bekend om zijn felroze kleur en wordt meestal geserveerd in een gekoeld martini glas, vaak gegarneerd met een limoentwist.

De oorsprong van de Cosmopolitan is onderwerp van debat, met meerdere bartenders die de uitvinding claimen in de late jaren ’70 en vroege jaren ’80. Een populaire theorie stelt dat het werd gecreëerd door een bartender genaamd Neal Murray in Minneapolis, die cranberrysap toevoegde aan een Kamikaze en de roze tint zag als “cosmopolitan”. Een andere versie wordt toegeschreven aan Toby Cecchini van The Odeon in New York City in 1988, die een meer verfijnde versie van het drankje populariseerde.

De Cosmopolitan werd echt een cultureel icoon in de jaren ’90, deels door zijn prominente verschijningen in de televisieserie “Sex and the City”, waar het het favoriete drankje was van het personage Carrie Bradshaw, gespeeld door Sarah Jessica Parker. Dit hielp de Cosmopolitan uit te groeien tot een symbool van stedelijke vrouwelijke verfijning en modebewustzijn.

Cosmopolitan Cocktail Recept voor Twee Personen

Ingrediënten:

 • 90 ml wodka (bij voorkeur citroenwodka voor extra smaak)
 • 60 ml triple sec of Cointreau
 • 60 ml cranberrysap
 • 30 ml vers limoensap
 • IJsblokjes
 • Limoentwist, voor garnering

Bereiding:

 1. Koel de Glazen:
  • Koel twee martini glazen voor door ze te vullen met ijs of ze een tijdje in de vriezer te zetten.
 2. Mix de Ingrediënten:
  • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes. Voeg de wodka, triple sec, cranberrysap en limoensap toe. Sluit de shaker stevig en schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden om een goede menging en koeling te garanderen.
 3. Serveer:
  • Verwijder het ijs uit de gekoelde glazen. Zeef de cocktail in de glazen om de ijsblokjes en overmatige verdunning te voorkomen.
 4. Garneren:
  • Garneer elk glas met een limoentwist door een dunne reep van de schil te snijden en deze boven het glas te draaien om de oliën vrij te geven, en leg de twist vervolgens in het drankje.

Cosmopolitan cocktail recept: De Cosmopolitan is niet alleen een smaakvolle en verfrissende cocktail, maar ook een teken van verfijning en glamour, waardoor het een blijvende favoriet is voor feestelijke gelegenheden en chique bijeenkomsten.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...