Home Recepten Chinese kool rolletjes met gehakt

Chinese kool rolletjes met gehakt

door Peter Eemsing
0 reageer 72 views
Chinese kool rolletjes met gehakt

Chinese kool rolletjes met gehakt. Ontdek de heerlijke combinatie van zachte Chinese kool en sappig rundergehakt in deze gestoomde koolrolletjes. Door de koolrolletjes te stomen, behouden ze hun voedingsstoffen en krijgen ze een delicate textuur. Heb je geen mogelijkheid om te stomen, kan je dit gerecht ook bereiden in de oven. Geserveerd met een rijke tomatensaus, vormen deze koolrolletjes een voedzaam en verrukkelijk gerecht. 

Gevulde Chinese Kool Rolletjes met Rundergehakt (voor 4 personen)


Ingrediënten:
Voor de koolrolletjes:
12 grote bladeren van Chinese kool
500 g rundergehakt
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 wortel, geraspt
1 ei
1/2 kopje gekookte rijst
1 el sojasaus
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
Zout en peper naar smaak

Voor de saus:
2 kopjes tomatenpuree of passata
1 kopje runderbouillon
1 el sojasaus
1 tl suiker
1 tl gedroogde oregano
Zout en peper naar smaak

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 30 minuten
Kooktijd: 45 minuten (oven) of 30-35 minuten (stomen)

Bereidingswijze:
Voorbereiden van de koolbladeren:
Breng een grote pan met water aan de kook. Blancheer de koolbladeren gedurende 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.

Vulling bereiden:
Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
Meng in een grote kom het rauwe rundergehakt, de gebakken ui en knoflook, geraspte wortel, ei, gekookte rijst, sojasaus, komijn, paprikapoeder, zout en peper. Meng goed tot alles goed gecombineerd is.

Rolletjes maken:
Leg een koolblad plat neer en schep ongeveer 2 eetlepels van het rauwe gehaktmengsel op het breedste deel van het blad. Vouw de zijkanten van het blad over de vulling en rol het dan stevig op.
Herhaal dit proces met de overige koolbladeren en vulling.

Saus bereiden:
Meng in een kleine pan de tomatenpuree, runderbouillon, sojasaus, suiker, oregano, zout en peper. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.

Optie 1: Bereiding in de oven
Koolrolletjes in de oven:
Plaats de koolrolletjes in een grote ovenschaal. Giet de saus over de rolletjes.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 45 minuten.

Optie 2: Bereiding door stomen
Koolrolletjes stomen:
Plaats de koolrolletjes in een enkele laag in een stoommandje of op een stoomrek.
Breng een grote pan met een laagje water aan de kook. Plaats het stoommandje of stoomrek in de pan en zorg ervoor dat het water de rolletjes niet raakt.
Dek de pan af met een deksel en stoom de koolrolletjes gedurende 30-35 minuten, of tot het rundergehakt volledig gaar is.

Verwarm ondertussen de saus in een kleine pan en laat 5 minuten sudderen.

Serveren:
Haal de koolrolletjes uit de oven of stoompan en leg ze op een serveerschaal.
Giet de saus over de koolrolletjes of serveer de saus apart.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...