Met cheesecake kun je eindeloos variëren. Dit recept is een variatie waar je nooit op uitgegeten raakt. Het is erg lekker om de cheesecake af te maken met een crèmelaag en dan vervolgens frambozen op de crèmelaag te leggen. Dit recept voorziet daarin.
Ingrediënten Cheesecake
Ingrediënten
Voor de bodem:
75 gr ongezouten roomboter
1 rol Maria biscuit (bijv van Verkade) (200 gr)
Voor de cheeselaag:
400 gr roomkaas (monchou)
150 gr zachte ongezouten roomboter
150 gr fijne kristalsuiker
4 eieren
1 theelepel vanillepasta of merg van 1 vanillestokje
1 theelepel citroensap
Voor de crèmelaag:
50 gr ricotta
1zakje vanillesuiker
1,5 dl slagroom
25 gr poedersuiker
Topping
Frambozen
Bereiding Cheesecake
Verwarm de oven voor op 180 graden Begin met de bodem. Verwarm de boter in een pannetje. Maal de koekjes fijn in de magimix of keukenmachine en meng vervolgens met de gesmolten boter.
Verdeel e.e.a. vervolgens in een bakrand die je plaatst op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Je kunt natuurlijk ook een gewone ronde of vierkante taartvorm pakken die je met bakpapier bekleedt. Maak vervolgens de cheeselaag. Doe de roomkaas met de boter in een kom en mix door elkaar. Voeg de suiker toe en mix totdat de suiker goed is opgenomen.
Voeg dan al mixend de vanillepasta en citroensap toe en blijf mixen terwijl je de eieren 1 voor 1 toevoegt.
Als de massa mooi glad is ben je klaar met mixen en giet je de cheeselaag op de bodem. Vervolgens bak je de cheesecake 30 minuten in de oven. Haal na 30 minuten uit de oven en laat afkoelen.
Maak dan vervolgens de crèmelaag. Mix de slagroom met de poedersuiker. Mix in een andere kom de ricotta met de vanillesuiker en schep de geklopte slagroom er vervolgens voorzichtig met een spatel doorheen.
Bestrijk de bovenkant van de cheesecake met de crème en leg er frambozen op. Snijd aan en smullen maar!