Home Recepten Champignonsaus zelf maken

Champignonsaus zelf maken

door Peter Eemsing
0 reageer 4,2K views
Champignonsaus zelf maken

Deze champignonsaus is een klassieker. De romige veelzijdige saus kan je goed gebruiken bij vis, vlees gevogelte, wild of heerlijk in de pasta!

Niets erger dan een te dunne, flauwe of te zoute saus die niet goed op smaak is gebracht. Gerechten horen te verrassen en een goede basis is daarom een must! Een goede saus maken is namelijk een werkje waar flink wat tijd in gaat zitten.

Je kan natuurlijk ook je eigen fond gebruiken!

Bereiding Champignonsaus

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren en bak ze met wat boter in een pan. Hak de knoflook fijn en bak het mee met de champignons. Schenk de Cognac erbij en flambeer de champignons (pas op voor de afzuigkap) Voeg de gewenste fond erbij en laat zachtjes inkoken. Schenk er nu de room bij en laat nog even enkele minuten inkoken. Maak de saus op smaak met zout, peper, fijn gesneden peterselie (klein handje|) en citroensap van een halve citroen.

Ingrediënten

1 potje Kalfsfond of Gevogeltefond of Visfond (afhankelijk van je gerecht)
125 champignons
1 teentje knoflook
50 ml Cognac
250 ml room
platte peterselie
citroensap van een halve citroen
peper en zout

Bereiding

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren en bak ze met wat boter in een pan. Hak de knoflook fijn en bak het mee met de champignons. Schenk de Cognac erbij en flambeer de champignons (pas op voor de afzuigkap) Voeg de gewenste fond erbij en laat zachtjes inkoken. Schenk er nu de room bij en laat nog even enkele minuten inkoken. Maak de saus op smaak met zout, peper, fijn gesneden peterselie (klein handje|) en citroensap.van een halve citroen.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...