Home Recepten Cauliflower Cheese

Cauliflower Cheese

door Peter Eemsing
0 reageer 115 views
Cauliflower Cheese

Cauliflower Cheese, ook wel bekend als “kaas-bloemkool”, is een klassiek Brits gerecht dat vaak wordt geserveerd als bijgerecht of als comfort food. De basis bestaat uit gekookte bloemkoolroosjes die overgoten worden met een rijke kaassaus en vervolgens gegratineerd in de oven. Het gerecht combineert de milde, licht nootachtige smaak van bloemkool met de romige, pittige smaak van de kaassaus, wat resulteert in een heerlijke maaltijd.

Recept voor Cauliflower Cheese voor 4 personen, met een optionele roomsaus en wat blokjes boter als extra ernaast te serveren.

Cauliflower Cheese


Ingrediënten:
1 bloemkool, in roosjes gesneden
50g boter
50g bloem
500ml melk
1 theelepel mosterdpoeder
150g geraspte cheddar kaas of een andere kaas die makkelijk smelt
Zout en peper naar smaak
Snufje nootmuskaat (optioneel)

Bereidingswijze:


Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de bloemkoolroosjes ongeveer 5 minuten in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en verspreid ze in een ovenvaste schaal.

Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door om een roux te maken. Kook dit mengsel 1-2 minuten door.

Voeg geleidelijk de melk toe aan de roux, constant roerend om klontjes te voorkomen. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.

Voeg mosterdpoeder, zout, peper en nootmuskaat toe aan de saus. Roer driekwart van de geraspte kaas door de saus tot deze gesmolten is.

Giet de kaassaus over de bloemkoolroosjes. Strooi de resterende kaas over de top.

Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.

Roomsaus
Ingrediënten:
200ml slagroom
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze roomsaus:
Verwarm de slagroom in een kleine sauspan op laag vuur.
Voeg de fijngehakte knoflook en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de saus zachtjes sudderen tot hij iets is ingedikt, ongeveer 5 minuten. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Serveer de Cauliflower Cheese met de roomsaus ernaast. Plaats een paar kleine blokjes boter ernaast, zodat je gasten naar wens wat extra boter of saus over hun kaas-bloemkool kunnen doen.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...