Home ReceptenBroodje Pulled Chicken met Coleslaw uit de Pressure Cooker

Broodje Pulled Chicken met Coleslaw uit de Pressure Cooker

door Peter Eemsing
0 reageer 72 views
broodje pulled chicken pressure cooker

Broodje Pulled Chicken met Coleslaw uit de Pressure Cooker. Soms staat er onverwacht meer bezoek voor de deur dan gepland. In plaats van stressen, maak ik dan graag pulled chicken in de pressure cooker. Dat gaat snel, het lukt altijd, en iedereen vindt het lekker. Met kippendijen heb je een voorsprong: ze zijn smaakvoller dan kipfilet en blijven mooi sappig, ook na het garen.

In een klein half uurtje onder druk heb je botermals vlees dat je zo met twee vorken uit elkaar trekt. Ondertussen maak ik er een frisse coleslaw bij – knapperige kool, wortel en een romige dressing. Op een zacht broodje, liefst brioche als ik ze in huis heb, krijg je dan iets wat niet alleen makkelijk is, maar ook meteen gezelligheid op tafel brengt. En het fijne: als er nóg een paar eters aanschuiven, maak je gewoon snel wat extra broodjes. Nog geen pressure cooker? Bekijk ze >hier<

Ingrediënten (voor 4 broodjes)

Pulled chicken

  • 800 g kippendijen, zonder bot en vel
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kippenbouillon
  • 150 ml barbecuesaus (plus extra voor erbij)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el bruine suiker of honing
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl chilipoeder of cayenne (optioneel, voor pit)
  • Zout en peper
  • 2 el olie

Coleslaw

  • 250 g witte kool, fijngesneden
  • 150 g wortel, in dunne reepjes of geraspt
  • ½ rode ui, in dunne halve ringen
  • 1 kleine appel, in fijne reepjes (optioneel, voor een friszoet accent)
  • 100 g mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt of zure room
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing of suiker
  • Zout en peper

Broodjes

  • 4 zachte broodjes of brioche buns

Bereiding

Pulled chicken

  1. Zet de pressure cooker op de sauté-stand en verhit de olie. Fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  2. Voeg de kippendijen toe en bak ze kort rondom aan.
  3. Roer de tomatenpuree, barbecuesaus, bouillon, suiker, paprikapoeder, komijn en chilipoeder erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Sluit de deksel en gaar de kip op high pressure, 25 minuten.
  5. Laat de druk 10 minuten vanzelf ontsnappen, daarna de rest handmatig.
  6. Haal de kip uit de pan, trek het vlees met twee vorken in draadjes en doe terug in de saus. Laat nog 5 minuten inkoken op de sauté-stand zodat alles mooi bindt.

Coleslaw

  1. Meng de kool, wortel, ui en appel in een kom.
  2. Klop de mayonaise, yoghurt, azijn, mosterd en honing los en breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de dressing door de groenten en laat de salade minimaal 30 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed intrekken.

Serveren

Snijd de broodjes open, vul ze royaal met pulled chicken en schep er een flinke lepel coleslaw bovenop. Serveer met extra barbecuesaus ernaast.


Tips voor Broodje Pulled Chicken met Coleslaw uit de Pressure Cooker

  • Met brioche broodjes krijg je een lichte zoetigheid die perfect past bij de kruidige kip.
  • Voor meer pit kun je een scheutje hot sauce toevoegen aan de saus.
  • Pulled chicken maak ik vaak in een dubbele portie. Het vriest uitstekend in en zo heb je altijd iets achter de hand voor een volgende keer onverwacht bezoek.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...