Home Recepten Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree

door Peter Eemsing
0 reageer 11 views
Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree, Cauliflower Mash, maak je door gekookte bloemkool fijn te stampen of te blenden tot het de consistentie heeft van aardappelpuree. Het is een super veelzijdig bijgerecht dat je naar smaak kunt aanpassen met bijvoorbeeld kruiden, kaas of knoflook. Het mooie van bloemkool is dat het boordevol voedingsstoffen zit, maar niet de zetmeelrijke koolhydraten van aardappelen heeft, waardoor het een geweldige keuze is als je op zoek bent naar een lichter alternatief. 

Het eten van bloemkool kan allerlei positieve effecten hebben op je gezondheid. Je krijgt er namelijk een mooie dosis vitamine C en K van binnen, plus vezels die je spijsvertering op gang houden. Bloemkool bevat ook stoffen die ontstekingsremmend kunnen werken en die je lichaam kunnen helpen bij het bestrijden van bepaalde ziektes. En omdat het laag is in calorieën, past bloemkoolpuree goed in een gewichtsbeheersingsdieet. Het is ook een populaire keuze voor mensen die een ketogeen of paleodieet volgen. Deze bloemkoolpuree is een heerlijk licht en koolhydraatarm alternatief voor aardappelpuree en past goed bij een scala aan gerechten, van vlees tot vis.

Ingrediënten Bloemkoolpuree voor twee personen:


1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
2 eetlepels roomboter
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
Optioneel: knoflookpoeder of vers geperste knoflook voor extra smaak

Bereidingswijze:


Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook ze ongeveer 10 minuten, of tot ze heel zacht zijn.

Giet de bloemkoolroosjes af en laat ze een paar minuten uitdampen, zodat overtollig vocht kan verdampen. Dit helpt om een dikkere puree te krijgen.

Doe de bloemkoolroosjes terug in de pan of in een kom en voeg de boter toe. Gebruik een staafmixer of een aardappelstamper om de bloemkool en boter tot een gladde puree te stampen. Als je van een gladde textuur houdt, kun je ook een blender of keukenmachine gebruiken.

Breng op smaak met zout, peper en eventueel knoflookpoeder of verse knoflook.

Verdeel de puree over de borden en garneer met verse peterselie.

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 5 minuten
Koken: 10 minuten
Stampen en op smaak brengen: 5 minuten
Totale tijd: ongeveer 20 minuten

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...