Home Recepten Arroz con Pollo, rijst met kip in het Spaans.

Arroz con Pollo, rijst met kip in het Spaans.

door Peter Eemsing
0 reageer 30 views
Arroz con Pollo

Arroz con Pollo, letterlijk ‘rijst met kip’ in het Spaans, is een klassiek gerecht dat zijn wortels vindt in de Latijns-Amerikaanse keuken. Deze schotel, waarbij kip en rijst in een enkele pot worden gekookt, varieert van land tot land, met iedere regio die zijn eigen unieke draai eraan geeft.

Ingrediënten voor twee personen:

Voor de kip:
2 kipfilets, in grote stukken gesneden
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie

Voor de Arroz con Pollo:
200 gram lange korrelrijst
1 grote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 groene paprika, in blokjes gesneden
100 gram doperwten (vers of bevroren)
400 gram tomatenblokjes uit blik
500 ml kippenbouillon
1 theelepel kurkuma of saffraan (voor de gele kleur)
Verse koriander of peterselie, voor garnering
Zout en peper naar smaak

Bereidingstijden:
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur

Bereidingswijze Arroz con Pollo:

1. Meng de komijn, paprikapoeder, zout en peper in een kom. Wrijf de kipfiletstukken in met dit kruidenmengsel.

2. Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak tot ze goudbruin zijn aan beide kanten. Haal de kip uit de pan en zet opzij.

3. In dezelfde pan, voeg de ui toe en bak deze tot hij glazig is, ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog een minuut.

4. Doe de paprikablokjes erbij en bak deze enkele minuten tot ze zacht zijn.

5. Voeg nu de rijst toe en roer goed door zodat de rijst de smaken opneemt en een beetje roostert, ongeveer 2 minuten.

6. Voeg de tomatenblokjes, kurkuma of saffraan, en de kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook.

7. Leg de kipfiletstukken bovenop de rijst, zet het vuur laag, dek de pan af en laat het gerecht ongeveer 30 minuten sudderen, of totdat de rijst gaar is en de kip volledig gekookt is.

8. Voeg ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten toe.

9. Controleer de smaak en pas zo nodig het zout en peper aan.

10. Garneer met verse koriander of peterselie voordat u het serveert.

Dienje Arroz con Pollo op in ondiepe borden en geniet van dit smakelijke gerecht.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...