Home Recepten Spaghetti with Meatballs

Spaghetti with Meatballs

door Peter Eemsing
0 reageer 34 views
Spaghetti with Meatballs

Spaghetti with Meatballs is een klassieker die de smaken van Italië en Amerika combineert. Dit gerecht is ooit overgebracht door Italiaanse immigranten en is nu een favoriet in vele Amerikaanse huishoudens. Aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw immigreerden miljoenen Italianen naar de Verenigde Staten op zoek naar een beter leven. Met hen brachten ze hun geliefde recepten en culinaire tradities. In Amerika ontdekten deze immigranten dat ingrediënten zoals vlees betaalbaarder en gemakkelijker verkrijgbaar waren dan in Italië, waar vlees vaak een luxe was. Dit leidde tot de komst van grotere en rijkere gehaktballetjes dan die in traditionele Italiaanse gerechten.

Recept voor Spaghetti with Meatballs voor Twee Personen

emile henry

Ingrediënten Spaghetti with Meatballs:

Voor de gehaktballetjes:
250 g rundergehakt
1 klein ei
2 eetlepels paneermeel
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde basilicum
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie (voor het bakken)

Voor de saus:
1 blik (400 g) tomatenblokjes
1 kleine ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel suiker
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde basilicum
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie

Voor de spaghetti:
200 g spaghetti
Zout (voor het kookwater)

Voor de garnering:
Verse basilicum of peterselie, fijngehakt
Geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingstijd:
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Instructies:
Maak de gehaktballetjes:
Meng in een kom het rundergehakt, ei, paneermeel, Parmezaanse kaas, knoflook, oregano, basilicum, zout en peper.
Vorm het mengsel tot balletjes van ongeveer 3-4 cm in diameter.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom bruin, ongeveer 6-8 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.

Maak de saus:
In dezelfde pan voeg je nog een eetlepel olijfolie toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes, suiker, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer goed en laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat nog eens 10 minuten sudderen.

Kook de spaghetti:
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente, ongeveer 8-10 minuten.
Giet de spaghetti af en bewaar een kopje van het kookwater.

Meng alles:
Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met de saus en gehaktballetjes. Meng goed door elkaar. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookwater toe om de saus te verdunnen.
Verdeel de spaghetti en gehaktballetjes over twee borden.

Garneren en serveren:
Garneer met verse basilicum of peterselie en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Serveer direct en geniet van je heerlijke zelfgemaakte “Spaghetti with Meatballs”!

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...