Home Recepten Lamsmerguez worstjes met gestoofde kool

Lamsmerguez worstjes met gestoofde kool

door Peter Eemsing
0 reageer 28 views
Lamsmerguez worstjes met gestoofde kool

Lams merguez worstjes zijn pittige, dunne worstjes die oorspronkelijk uit Noord-Afrika komen, met name uit de Maghreb-regio, die Algerije, Tunesië, en Marokko omvat. Ze zijn traditioneel gemaakt van lamsvlees, hoewel soms een mix van lams- en rundvlees wordt gebruikt. Merguez is gekruid met een verscheidenheid aan specerijen, waaronder harissa (een pittige rode peperpasta), komijn, koriander, en soms knoflook, wat het zijn karakteristieke, rijke en pittige smaak geeft.

Deze worstjes zijn populair in de Noord-Afrikaanse keuken en hebben ook hun weg gevonden naar Frankrijk, waar ze vaak worden gegeten als onderdeel van verschillende gerechten of gegrild als street food. Merguez wordt vaak geserveerd in broodjes, als onderdeel van een couscousgerecht, of gewoon gegrild als bijgerecht.

Dit gerecht van gegrilde lamsmerguez-worstjes met gestoofde kool is eenvoudig te bereiden. Hier volgt een recept voor twee personen:

Ingrediënten Lamsmerguez-worstjes met gestoofde kool:


4 lamsmerguez-worstjes
1 middelgrote witte kool, fijngesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel karwijzaad (optioneel)
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 kopje kippenbouillon of water
Verse peterselie voor garnering

Bereidingswijze:
Voorbereiden van de kool:
Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe, en fruit deze tot ze glazig zijn.
Voeg de fijngesneden kool toe aan de pan, samen met het karwijzaad, zout en peper.
Roer alles goed door elkaar en laat het een paar minuten bakken tot de kool begint te slinken.
Voeg de kippenbouillon of water toe, dek de pan af en laat de kool ongeveer 20-25 minuten stoven op laag vuur, of tot de kool zacht en licht gekarameliseerd is. Roer af en toe.

Grillen van de merguez-worstjes:
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur.
Leg de merguez-worstjes in de pan en grill ze ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze goed gaar zijn en mooie grillstrepen hebben.

Serveren:
Serveer de gegrilde lamsmerguez-worstjes bovenop de gestoofde kool.
Garneer het gerecht met verse peterselie voor wat extra kleur en smaak.

Tips:
Je kunt ook wat appel of azijn toevoegen aan de kool voor een zuurtje dat goed past bij de rijke smaken van de merguez-worstjes.
Serveer met mosterd of een pittige saus naar keuze voor wat extra pit.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...