Home Recepten General Tso’s Chicken

General Tso’s Chicken

door Peter Eemsing
0 reageer 67 views
General Tso's Chicken

General Tso’s Chicken is een beroemd gerecht in de Chinese-Amerikaanse keuken dat in de jaren ’70 werd ontwikkeld door Chef Peng Chang-kuei, een chef uit Hunan, China. Na zijn verhuizing naar New York paste hij het oorspronkelijke recept aan om beter aan te sluiten bij de smaakvoorkeuren van het Amerikaanse publiek, door het gerecht zoeter en pittiger te maken dan de traditionele Chinese gerechten.

De naam van het gerecht, “General Tso’s Chicken”, verwijst naar de Chinese generaal Zuo Zongtang uit de Qing-dynastie, hoewel er geen historische band tussen de generaal en het gerecht is. Dit gerecht illustreert hoe de Chinese immigrantenkoks hun culinaire tradities hebben aangepast aan lokale smaken.

Ingrediënten General Tso’s Chicken voor twee personen:

Voor de kip:
300 gram kipfilet, in blokjes
1 ei, licht geklopt
3 eetlepels maïzena
Zout en peper naar smaak
Olie om te frituren

Voor de saus:
3 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker
1 theelepel sesamolie
1/2 theelepel gemalen gember
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel chili vlokken (optioneel voor extra pit)

Voor de rijst:
1 kopje witte rijst
2 kopjes water
Snufje zout

Voor garnering:
Lente-ui, fijngehakt
Sesamzaadjes

Bereiding:


Rijst koken:
Spoel de witte rijst onder koud water tot het water helder is.
Doe de rijst, water en een snufje zout in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat 18-20 minuten sudderen.
Haal van het vuur en laat 10 minuten staan, bedekt, voor je het serveert.

Kip voorbereiden en bakken:
Kruid de kipblokjes met zout en peper en wentel ze door het geklopte ei, gevolgd door de maïzena tot ze goed bedekt zijn.
Verhit olie in een diepe pan of wok op middelhoog vuur.
Frituur de kip in porties tot goudbruin en gaar, ongeveer 3-4 minuten per portie. Laat uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Saus maken:
Combineer in een kleine pan hoisinsaus, sojasaus, rijstazijn, suiker, sesamolie, gemalen gember, fijngehakte knoflook en chili vlokken. Verwarm op middelhoog vuur en roer tot de saus licht ingedikt is, ongeveer 2-3 minuten.

Alles samenbrengen:
Voeg de uitgelekte kip toe aan de saus en roer om te coaten, zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn.
Serveer de kip direct over de gekookte rijst.
Garneer met fijngehakte lente-ui en sesamzaadjes.

Totale bereidingstijd: Ongeveer 45 minuten.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...