Home Recepten Courgette noodles

Courgette noodles

door Peter Eemsing
0 reageer 89 views
courgette noodles

Duik deze zomer in de verfrissende lichtheid van courgette noodles met basilicum en knoflook! Dit gerecht combineert de frisse smaken van de tuin in een eenvoudige, smaakvolle maaltijd die ideaal is voor warme dagen. Binnen enkele minuten tover je een kleurrijk, voedzaam en heerlijk gerecht op tafel dat niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook je lichaam voedt. Perfect voor een snelle lunch of als een licht diner na een zonnige dag buiten, deze courgette noodles zorgen gegarandeerd voor een zomerse smaaksensatie. Dus pak je spiraalsnijder, julienne peeler of je scherpe keukenmes en laat de zomer beginnen!

Ingrediënten Courgette noodles:


2 middelgrote courgettes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
Een handvol verse basilicumblaadjes, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Optioneel: rode chilivlokken voor wat extra pit
Optioneel: Parmezaanse kaas, vers geraspt

Bereidingswijze:
Noodles maken:
Gebruik een spiraalsnijder,  je scherpe keukenmes of een juliennesnijder om de courgettes te veranderen in dunne noodles.
Zet de rauwe courgette noodles even opzij in een vergiet zodat het overbodige vocht kan uitlekken.

Knoflook en basilicum voorbereiden:
Hak de knoflook en de basilicumblaadjes fijn.

Courgette noodles koken:
Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en sauteer tot deze geurig is, ongeveer 1-2 minuten, maar laat de knoflook niet bruin worden.
Voeg de courgette noodles toe aan de pan en sauteer snel voor ongeveer 2-3 minuten, tot de noodles net gaar zijn maar nog steeds knapperig.

Op smaak brengen en serveren:
Haal de pan van het vuur en voeg de verse basilicum toe. Meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met zout, peper, en eventueel wat rode chilivlokken.

Serveer direct, eventueel bestrooid met wat vers geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak. Dit gerecht kan je ook heel goed bij een bbq maaltijd maken.

Totale bereidingstijd:
Voorbereiding: 10 minuten
Koken: 5-7 minuten
Totale tijd: 15-17 minuten

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...