Home Recepten Amerikaanse aardappelsalade

Amerikaanse aardappelsalade

door Peter Eemsing
0 reageer 47 views
Amerikaanse aardappelsalade

Amerikaanse aardappelsalade. Een zomerse barbecue is niet compleet zonder een heerlijk bijgerecht dat zowel fris als vullend is, en deze Amerikaanse aardappelsalade past daar perfect bij. De klassieke aardappelsalade is een favoriet in veel Amerikaanse huishoudens, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Met zijn rijke combinatie van zachte aardappelen, knapperige groenten en een romige, smaakvolle dressing is dit gerecht een onweerstaanbare aanvulling op elke zomerse maaltijd. Of je nu een informele lunch organiseert in de tuin of een uitgebreide barbecue met vrienden en familie, deze aardappelsalade brengt het perfecte evenwicht tussen eenvoud en smaak.

De veelzijdigheid van deze Amerikaanse aardappelsalade maakt het een uitstekende keuze voor verschillende gelegenheden. Het kan gemakkelijk van tevoren worden bereid, waardoor het ideaal is voor drukke zomerdagen wanneer je liever meer tijd doorbrengt met je gasten dan in de keuken. Bovendien past het goed bij allerlei gegrilde gerechten, van sappige steaks tot smaakvolle gegrilde groenten. De romige dressing zorgt voor een verfrissend contrast met de rokerige smaken van het vlees en geeft je barbecue een authentieke Amerikaanse touch.

Ingrediënten Amerikaanse aardappelsalade:


500 gram aardappelen, geschild en in blokjes
2 hardgekookte eieren, grof gehakt
1 middelgrote rode paprika, in blokjes
2 lente-uien, fijngesneden
2 augurken, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
100 gram mayonaise
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel suiker
Zout en zwarte peper naar smaak
Paprikapoeder (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen:
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze tot ze zacht zijn, ongeveer 10-15 minuten. Giet af en laat ze afkoelen.

Maak de dressing:
In een kleine kom, combineer de mayonaise, mosterd, witte wijnazijn en suiker. Roer goed door tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de salade:
In een grote kom, meng de afgekoelde aardappelblokjes met de gehakte eieren, rode paprika, lente-uien, augurken en bleekselderij.
Giet de dressing over de aardappelmix en schep alles voorzichtig door elkaar tot de aardappelen en groenten gelijkmatig bedekt zijn met de dressing.

Garneren en serveren:
Bestrooi de salade voor het serveren licht met paprikapoeder voor een beetje kleur en extra smaak.
Laat de salade minstens een uur in de koelkast staan voordat je hem serveert, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...