Home Recepten Pasta ovenschotel

Pasta ovenschotel

door Peter Eemsing
0 reageer 24 views
pasta ovenschotel

Deze heerlijke pasta ovenschotel met lams merguez worstjes is een makkelijke maaltijd voor het hele gezin. Lams merguez worstjes zijn kruidige, Noord-Afrikaanse worstjes die bekend staan om hun pittige en aromatische smaak, dankzij kruiden zoals harissa, komijn en knoflook. Deze worstjes geven dit gerecht een unieke smaak die moeilijk te weerstaan is.

Als je geen merguez kunt vinden, zijn Italiaanse worstjes of chorizo uitstekende alternatieven die het gerecht net zo smaakvol maken. Deze ovenschotel is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd en kan gemakkelijk van tevoren worden bereid.

Ingrediënten Pasta ovenschotel voor vier personen:


400 gram spaghetti
300 gram lams merguez worstjes, of andere, in plakjes gesneden
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 blik (400 gram) tomatenblokjes
1 blik (400 gram) tomatensaus
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Verse koriander of peterselie voor garnering

Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 30 minuten

Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in ruim gezouten water tot al dente. Giet af en zet apart.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden merguez worstjes toe en bak ze rondom bruin en gaar (ongeveer 5-7 minuten). Haal de worstjes uit de pan en zet apart.

In dezelfde pan, voeg de fijngehakte ui, knoflook en rode paprika toe en bak tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten). Voeg de tomatenblokjes, tomatensaus, gedroogde oregano, gedroogde basilicum en chilivlokken toe. Breng op smaak met zout en peper. 

Laat de saus 10-15 minuten sudderen op laag vuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (350 graden Fahrenheit).

Meng de gekookte spaghetti met de tomatensaus en de gebakken merguez worstjes. Zorg ervoor dat de pasta goed bedekt is met saus. Doe het mengsel in een grote ovenschaal.

Bak de pasta ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, totdat alles goed doorgewarmd is en de bovenkant licht krokant begint te worden.

Haal de ovenschotel uit de oven en garneer met verse koriander of peterselie.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...