Deze Thaise koolsalade is geïnspireerd op (je raadt het al), de Thaise keuken. Het geheim zit vooral in de dressing die je gebruikt, vol met Thaise smaakmakers, zoals pepers, gember, limoen, knoflook en soja en vissaus.
Ingrediënten Thaise koolsalade:
- 100 gram Chinese kool
- 100 gram witte kool
- 100 gram rode kool
- 100 gram tauge
- 1/3 rettich
- 3 bosuitjes
- halve komkommer
- 1 papaya
- 10 gram verse munt
- 10 gram verse koriander
- 10 gram Thaise basilicum
- voor de dressing :
- 2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels vissaus
8 kleine rode pepertjes
2 flinke knoflooktenen
5 gram verse muntblaadjes
10 gram verse koriander
10 gram verse Thaise basilicum
2 eetlepels palmsuiker
2 cm verse gember
sap van 1 limoen
Snijd de koolsoorten, bosui, rettich, papaya en komkommer (verwijder de zaadlijsten maar laat schil zitten) in dunne reepjes en doe in een grote schaal en meng met elkaar. Mix de dressing (zie hierna) erdoor.
De dressing maak je door de knoflook, pepers, gember, munt, koriander, Thaise basilicum fijn te hakken en vervolgens in een vijzel verder fijn te malen. Voeg vervolgens de sojasaus, vissaus, limoensap en palmsuiker toe en roer goed door.
Giet de dressing over de koolsalade en schep de salade goed door. Snijd de Thaise basilicum, munt en koriander fijn en strooi bovenop de salade.