Home Recepten Rosbief uit de oven of sous vide

Rosbief uit de oven of sous vide

door Peter Eemsing
0 reageer 14,9K views
Rosbief uit de oven of sous vide

Rosbief kan je makkelijk in de oven of sous vide bereiden. Wij hadden laatst een brunch met een man of acht op de boerderij en toen hebben we onder andere een mooie grote rosbief bij ons zelf gebakken brood geserveerd, vergezeld van een heerlijke jus. De bereiding van zo’n stuk rosbief is eigenlijk heel simpel. Je oven doet het meeste werk.

Ingrediënten

2 kilo rosbief
4 knoflooktenen
4 stengels lavas
4 stengels peterselie
1 stengel rozemarijn
3 stengels tijm
8 blaadjes munt
4 blaadjes citroengras
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
1 theelepel Himalaya zout
2 eetlepels koolzaadolie

emile henry

Bereiding Rosbief uit de oven

Haal  het vlees minimaal een uur van tevoren uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Maal alle kruiden en de knoflook fijn in je magimix, vermeng met de koolzaadolie en zout en peper. Smeer je rosbief daarmee in en laat een half uurtje intrekken. Verwarm je oven alvast voor op 160 ˚C. Pak een grote braadslee en leg de rosbief daarin.  Reken op ongeveer 5 minuten braadtijd per 100 gram vlees. Veel beter en makkelijker is het overigens om te werken met een kerntemperatuurmeter. Is de kern van het vlees 52˚C dan is het vlees perfect. Haal het vlees dan uit oven. Laat het vlees buiten de oven rusten onder aluminiumfolie tot de kern 54 ˚C is. Je hebt dan een prachtig mooi rosé gebakken rosbief.

Je kunt de korst met een brander nog even mooi bruin branden, maar dat is geen must. Snijd de rosbief vervolgens in mooie dunne plakken met je berkel snijmachine. Het vocht dat in je braadslede achterblijft kun je vermengen met een beetje port. Laat het vocht vervolgens inkoken tot de helft, zeef het en serveer bij je plakken rosbief.

Bereiding Rosbief Sous vide

Vacumeer je rosbief het beste 1 dag van te voren met alle ingrediënten in je zak en bewaar in de koeling. Om je rosbief nog zachter te maken kan je er nog een half glas appelsap bij in doen. De volgende dag gaar je de rosbief ongeveer 4-5 uur op 55 graden. Een kleiner stuk is met 2-3 uur ook wel gaar. Brand daarna nog even af onder je gril of in een gril pan of bbq. Het sap uit je zak kan je mooi gebruiken om je jus van te maken.

ps. Vind je onze recepten leuk en zou je deze eens met je vrienden, familie of collega’s in onze keuken willen koken? Kijk ook eens op onze andere website deKookworkshop.nl!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...