Home Recepten Romige Prei soep: Comfort Food van Franse Bodem

Romige Prei soep: Comfort Food van Franse Bodem

door Peter Eemsing
0 reageer 16 views
Romige prei soep

Op zoek naar een heerlijk en makkelijk soeprecept? Deze romige prei soep is een echte klassieker uit de Franse keuken en perfect voor een snelle lunch of maaltijd. De zachte smaak van prei, gecombineerd met romige kookroom en een vleugje knoflook, maakt deze soep ideaal voor koude dagen. Het beste van alles? Je hebt slechts een paar eenvoudige ingrediënten nodig om een fluweelzachte soep op tafel te zetten die net zo lekker smaakt als in een gezellig Frans bistro’tje.

Recept voor Romige Prei soep (voor twee personen)

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote preien, in dunne ringen gesneden en goed gewassen
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

1. Voorbereiding van de groenten:
Snijd de preien in dunne ringen en was ze grondig om eventueel zand te verwijderen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

2. Groenten aanfruiten:
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 2-3 minuten tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de preiringen toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee tot ze beginnen te slinken en zacht worden.

3. Soep koken:
Doe de aardappelblokjes erbij, samen met de groentebouillon. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, of tot de aardappelen gaar zijn.

4. Soep pureren:
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, romige consistentie. Als je de soep iets dunner wilt, voeg dan een beetje extra bouillon of water toe.

5. Room toevoegen:
Zet de pan weer op laag vuur en roer de kookroom door de soep. Laat de soep nog een paar minuten zachtjes verwarmen, maar zorg ervoor dat deze niet kookt. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveren:
Schenk de romige preisoep in kommen en garneer eventueel met een scheutje extra room, een snufje peper, of wat verse kruiden zoals bieslook of peterselie.

Tips voor de Perfecte Romige Preisoep:

  • Gebruik verse prei: Zorg ervoor dat de prei goed gewassen is om zand te verwijderen.
  • Voor extra smaak: Voeg een beetje geraspte kaas toe vlak voor het serveren.
  • Serveer met brood: Heerlijk met knapperig stokbrood of een snee rustiek brood.

Deze romige prei soep is niet alleen snel en makkelijk te maken, maar ook nog eens heerlijk romig en vol van smaak.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...