Home Recepten Pompoencurry in de pan of slowcooker

Pompoencurry in de pan of slowcooker

door Christa Dreef
0 reageer 2,7K views
pompoencurry

Voor dit recept voor pompoencurry heb ik een oranje Hokkaido pompoen gebruikt. Deze pompoen hoef je niet te schillen aangezien de schil zacht en eetbaar is. De smaak van de Hokkaido is mild en zoet. De Hokkaido pompoen leent zich prima voor soepen en stoofgerechten. Dit stoofgerecht is een tikje zoet van smaak met een heel lichte pit erin en combineert daardoor heel goed met het recept voor Aziatisch rundvlees dat je ook op onze site kunt vinden. Dit rundvlees heeft namelijk en fris pittige smaak door het gebruiken citroengras in het recept. Dit gerecht kan je ook heel erg goed in je slowcooker / Crock-pot maken!

Ingrediënten pompoencurry:

  • 1000 gr pompoen (Hokkaido)
  • 2 rode uien
  • 4 knoflooktenen
  • 4 wortels
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel rode thais curry
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 250 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels verse koriander (fijngesneden)
  • 2 eetlepels verse munt (fijngesneden)
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze pompoencurry in de pan:

Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in stukken van 1cm-1cm. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd fijn. Snijd de wortels in kleine partjes (je hoeft de schil niet te verwijderen). Zet de gesneden groenten tot gebruik apart. Snipper de ui en hak de knoflooktenen fijn. Verwarm de olie in grote stoofpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak een minuutje en voeg dan de Thaise rode curry toe en de komijn en koriander en bak even mee. Voeg de vervolgens de groenten toe en schep goed om. Giet dan de bouillon en de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en zet de vervolgens op de laagste stand op je fornuis en laat gedurende 3-4 uur lekker stoven. Strooi voor het serveren de fijngesneden koriander en munt eroverheen.

Bereidingswijze pompoencurry in de crock-pot slowcooker:

Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in stukken van 1cm-1cm. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd fijn. Snijd de wortels in kleine partjes (je hoeft de schil niet te verwijderen). Zet de gesneden groenten tot gebruik apart. Snipper de ui en hak de knoflooktenen fijn. Verwarm je slowcooker / crock-pot op de sauteer stand en voeg de uien en knoflook toe. Bruin een minuutje en voeg dan de Thaise rode curry toe en de komijn en koriander en sauteer nog even mee. Voeg de vervolgens de groenten toe en schep goed om. Giet dan de bouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Zet de slowcooker / crock-pot vervolgens op de low stand en laat gedurende 4-5 uur lekker stoven.

Strooi voor het serveren de fijngesneden koriander en munt eroverheen.

Dit gerecht combineert super goed met wat gekookte rijst en Aziatisch runderstoofvlees.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...