Home Nieuws Meater de nieuwe kerntemperatuur meter 2.0

Meater de nieuwe kerntemperatuur meter 2.0

door Peter Eemsing
2,4K views
Meater

De wereld is snel aan het veranderen. Nieuwe producten zoals de Meater worden steeds vaker gelanceerd via internet en komen dan niet meer in de ‘traditionele’ winkel terecht. Voornamelijk de ‘crowdfunding’ lanceringen slaan alle ‘traditionele’ verkoopkanalen over. En met succes omdat ze de marge, die voorheen naar de importeur en de winkelier ging, zelf in hun zak houden en het product kan daardoor goedkoper voor de consument worden. Het ging nog gekker worden, ze zochten 100.000 usd en haalden 1.200.000 usd op! De crowdfunding was al in 2016 en pas nu worden zijn eerste geleverd in Europa.

Maar nu de kerntemperatuur meter.

De meeste koks werken hier mee, voor het perfecte stukje vlees van de bbq, grill of uit de oven. Ook voor veel thuiskoks de oplossing om hun vlees of eetbaar en soms perfect te krijgen. De ervaren chef heeft dit vaak niet nodig want die kan varen op zijn ervaring. Maar voor alle hobbykoks en andere fanaten zijn er de laatste jaren vele varianten op de markt gekomen, eerst was er de kerntemperatuur meter die je in een kip zijn kont kan steken. Daarna kwamen ze met een draadje en display en al heel snel kwamen de versie’s met bluetooth en met een handig app’je op je telefoon. Allemaal met een pen (probe) aan een draadje en vaak alleen op bluetooth.

En altijd gaan die krengen kapot één grote ergernis voor de buiten bbq fan.

De Meater

Laten we eerlijk zijn hun crowdfunding was top, en nu de website en lancering is helemaal geweldig. Inmiddels worden de losse bluetooth probe’s wereldwijd voor 99 euro verkocht en je kan het meterblok met 4 probe’s nu ook al bestellen.

Wat maakt deze Meater zo anders dan de rest?

Ten eerste hij is draadloos, dus ook je meetpennen!  Hij werkt op wifi en bluetooth (afhankelijk van het model). Ten tweede hij meet de kerntemperatuur tot 100 graden Celsius en de hij meet ook de binnenkant tot 275 graden van je ketel, bbq of oven. Hij heeft dus twee meetgebieden en geen draadjes meer en werkt op een AAA batterij!

De uiteindelijke kwaliteit is boven verwachting en een must voor mensen met een kamado grill of oven waar je de temperaturen goed in wil monitoren! En inmiddels zijn ze bij ons volop op voorraad, zie https://koksland.nl/product-categorie/kern-temperatuurmeter/

Ook lekker!

Geef een reactie

[script_14]

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...