Home Recepten Gevulde bavette

Gevulde bavette

door Christa Dreef
0 reageer 2,5K views
Gevulde bavette van de OFYR

De Ofyr

Deze gevulde bavette maken we op een OFYR. Koksland.nl is sinds kort leverancier van OFYR voor de regio Apeldoorn en Deventer. OFYR omhelst een assortiment met buitenmeubilair, kookgerei en hoogwaardige accessoires, waardoor OFYR meer is dan een product alleen; het is een volledig outdoor concept. Tijd dus om de nodige recepten op de OFYR te proberen. Voor dit recept zijn naast de ingrediënten, een OFYR, aluminiumfolie, keukentouw en een kerntemperatuurmeter, onmisbaar.

Heb je interesse in een OFYR, neem dat contact met ons op. In onze boomgaard in Welsum staan tot 1 september 2020 een aantal showmodellen (waaronder: https://koksland.nl/product/ofyr-island-black-100-ceramic-dark-grey/) opgesteld die we graag aan je, op afspraak, demonstreren. Bij aankoop van een OFYR bij ons, krijg je een gratis kookworkshop van ons kado.

Wij gebruiken zelf altijd een kerntemperatuurmeter van Meater, zie https://koksland.nl/product-categorie/kern-temperatuurmeter/

Dit recept is voldoende voor 6 personen.

Ingrediënten:

  • bavette van 1,5-2 kg
  • 200 gram taggiasca olijven zonder pit
  • 200 gram gedroogde tomaten op olijfolie (Pomodori secchi)
  • 100 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel peperkorrels groen nat
  • 100 gram parmezaanse kaas (flakes)
  • gemalen grof zeezout en gemalen vierseizoenen peper

Bereidingswijze gevulde bavette:

Allereerst ga je de bavette vlinderen, dat betekent dat je de bavette opensnijdt, je vouwt hem als het ware uit als een boek. Strooi een theelepel gemalen grof zeezout en gemalen vierseizoenen peper over de bavette. Vervolgens hak je de olijven en gedroogde tomaten heel fijn en rooster je de pijnboompitten. Verdeel de fijngehakte olijven en gedroogde tomaten over de gevlinderde bavette en verdeel vervolgens de natte groene peperkorrels erover. Bestrooi tot slot met de Parmezaanse kaas. Daarna rol je de bavette op tot een mooie rollade en bind je hem met keukentouw op. Bestrooi vervolgens royaal met gemalen zeezout en gemalen vierseizoenen peper.

Zorg dat je OFYR op temperatuur is en hou een “koele zone” vrij. Effectief betekent dat, dat je het vuur aan 1 kant van de schaal laat branden. Schroei de bavette aan hete kant van OFYR dicht, verpak de bavette vervolgens in aluminiumfolie, steek er een kerntemperatuurmeter in en leg de ingepakte bavette aan de “koele” kant van de OFYR. Zodra de bavette een kerntemperatuur van 53 graden Celsius heeft bereikt haal je de gevulde bavette van de OFYR en leg je hem 10 minuten ingepakt in een schaal te rusten. Na 10 minuten snijd je de bavette aan en serveer je hem direct uit. Heerlijk met verschillende op de OFYR gegrilde groenten.

gevulde bavette

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...