Home Recepten Aziatische gerookte wilde zalm met taugé, paksoi en een gepocheerd ei

Aziatische gerookte wilde zalm met taugé, paksoi en een gepocheerd ei

door Peter Eemsing
0 reageer 1,9K views
Aziatische gerookte wilde zalm

Aziatische gerookte wilde zalm met taugé, paksoi en een gepocheerd ei is lekker op een zomerse avond dan een heerlijk voorafje of hoofd met een Thaise twist. Veel mensen zijn tegenwoordig de zalmsmaak gewend van de zalm die je in de supermarkt krijgt. Echte wilde zalm is qua smaak onovertroffen. Mijn bezoek is altijd verbaasd over de mooie smaak die echte wilde zalm heeft. Hij is te verkrijgen bij de groothandel of de betere viszaak. Om het eitje te pocheren heb je wel echt hele verse eieren nodig.

Ingrediënten voor 3-4 personen

400 gram gerookte wilde zalm, ongeveer 75 tot 100 gram per persoon
4 kakelverse eitjes
250 gram taugé
1 paksoi
verse Thaise basilicum
verse koriander, als je niet van deze smaak houd kun je ook dille gebruiken
Gebrande sesamzaadjes met wasabi, te verkrijgen bij de betere toko of groothandel
vissaus
sojasaus
oestersaus.
1 fijngesneden knoflookteen
palmsuiker
sambal
gembersiroop

emile henry

Bereiding Aziatische gerookte wilde zalm met taugé, paksoi en een gepocheerd ei

Begin met een pannetje water op te zetten om straks je eitjes in te pocheren. Maak dan de dressing voor de salade, ik gebruik al mijn sauzen van Megachef want deze zijn glutenvrij en hebben geen toegevoegde kleur-, geur,- of smaakstoffen. Doe 1 eetlepel sojasaus, 0,5 eetlepel vissaus, 0.5 eetlepel palmsuiker, 0,5 eetlepel gembersiroop, 0,5 theelepel sambal en de fijngesneden knoflook in een kommetje en roer goed door. Proef of hij naar je smaak is. Niet te pittig, maar ook niet te zoet of te zout.

Snij het groen van de paksoi af en snij deze in grove reepjes, het witte is dan voor de varkentjes of gebruik je voor iets anders. Beleg de 4 borden met eerst de paksoi en dan de taugé en besprenkel deze royaal (niet alle dressing hoeft op) met de saladedressing. Beleg de salade met de wilde zalm en sprenkel er de fijngesneden Thaise basilicum en koriander over.

Kijk nu of je water kookt, zet dan je gas of temperatuur terug tot er nog heel kleine luchtbolletjes rustig van de bodem van je pan afkomen. Breek een ei in een kopje en roer eenmaal zacht door het water heen, zodat je een rustige twist krijgt op het wateroppervlak, laat er dan je eerste eitje en gelijk daarna je tweede eitje in zakken. Ik gebruik dus altijd twee kopjes, zodat ik snel kan werken. Zoek anders naar een Youtube filmpje met instructie. 2 minuten is zeer zacht, snot 2,5 minuten is halfzacht 3 minuten is gewoon zacht Haal je eitjes eruit, leg op een bord en doe de andere twee eitjes. Leg de gepocheerde eitjes op de zalm en bestrooi met de wasabi sesamzaadjes.

Doe een paar druppels met oestersaus op de rand van het bord, meer voor het effect, maar zeker ook erg lekker voor de smaak!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...