Deze spiesjes gegrilde kefta van lamsvlees zijn een Marokkaanse specialiteit. Je kneedt een klein beetje van het gehakt om een houten stokje, dat je vervolgens in een paar minuten gaar grilt. De gegrilde kefta smaakt heerlijk met cacik en hummus.
Om het simpel te houden kan je de kefta ook gewoon rollen als gehaktballetjes
Peter Eemsing
Uniek aan lamsvlees is dat het een eigen smaak heeft. Bovendien is het heel mager vlees. bovendien kan je het op verschillende manieren klaarmaken: grillen, bakken, braden en stoven. Overigens smaakt het ene lam anders dan het andere. Dat heeft vooral met voeding te maken. Wij gebruiken zelf lamsvlees wat we bij de Halal slager kopen.
Ingrediënten voor 6-8 personen
- 500 gram lamsgehakt
- 1 ui
- 4 takjes peterselie
- 3 takjes verse koriander
- 1 takje verse munt
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl koekkruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl fijn zeezout
- 1/2 tl zwarte peper
Bereidingswijze Gegrilde kefta van lamsvlees:
Doe de ui, peterselie, koriander en munt in je keukenmachine en maal fijn. Kneed vervolgens het gehakt erdoor en kruid met de komijn, koekkruiden, paprikapoeder, zout en peper. Doe het gehakt in een kom en zet een uur koel weg. Maak daarna van het gehakt kleine worstjes en rijg die aan een houten spies. Gril de worstjes ongeveer 4 minuten op de gril.
Dit gerecht maken we ook vaak in onze Halal kookworkshop de keuken van het Midden-Oosten