Home Recepten De echte Jagersaus zelf maken

De echte Jagersaus zelf maken

door Peter Eemsing
1 reageer 10,K views
Jagersaus

Deze echte Jagersaus doet de pakjes en zakjes voor altijd naar het verleden verdwijnen!

Niets erger dan een te dunne, flauwe of te zoute saus die niet goed op smaak is gebracht. Gerechten horen te verrassen en een goede basis is daarom een must! Een goede saus maken is namelijk een werkje waar flink wat tijd in gaat zitten.

Wij kunnen je het iets makkelijker maken door met de fonds van Belfond sauzen te maken. Wij hebben voor Belfond gekozen omdat deze ambachtelijk zijn gemaakt zonder toegevoegde zouten, smaakversterkers en conserveermiddelen.

Je kan natuurlijk ook je eigen fond of bouillon gebruiken in dit recept.

Ingrediënten jagersaus

1 potje Runderfond
2 fijn gesnipperde sjalotten
100 gram gerookte spekblokjes
150 ml rode wijn
1 takje tijm
2 blaadjes laurier
250 gram champignons
50 gram koude klontjes roomboter
Zout en peper naar smaak

Jagersaus

Smelt wat boter in de braadpan en fruit de sjalotten. Voeg later de spekblokjes toe.

Voeg de wijn, tijm  en de laurierblaadjes er aan toe en laat het lekker inkoken.

Voeg de fond aan de saus en laat het nog lekker een tiental minuten pruttelen.

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren en bak ze in een andere pan even aan. Voeg de champignons vervolgens aan de saus toe en maak de saus af met wat zout en peper.

Neem de pan van het vuur en haal de laurierblaadjes er uit en monteer de koude klontjes boter door de saus.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

1 reageer

Fred onstein 19 oktober 2017 - 11:15

Leuk Peter, je receptuur te lezen. Ik ben zelf ook een kookgek.

Reply

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...