Home Recepten Aziatisch varkensvlees in zoetzure saus

Aziatisch varkensvlees in zoetzure saus

door Christa Dreef
0 reageer 2,2K views
Aziatisch varkensvlees in zoetzure saus

Dit recept voor Aziatisch varkensvlees in zoetzure saus is geïnspireerd op babi pangang, maar dan dus net even anders en heel belangrijk, ontzettend lekker!

Ingrediënten Aziatisch varkensvlees in zoetzure saus:

  • Voor het vlees:
  • 500 gram varkenshaas
  • 3 el ketjap medja of nog lekkerder: maak je ketjap zelf, zie het recept op deze website
  • 1 el vissaus
  • 1 el 5 spices kruiden
  • 1 tl djahe
  • 1 el cognac
  • 2 el olie
  • Voor de saus:
  • 200 gr tomato frito
  • 2 tl djahe
  • 1 el knoflookpoeder
  • 2 el palmsuiker
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el groentebouillon poeder zonder zout (als je dat niet in huis hebt en je dus alleen bouillonpoeder met zout hebt, laat dan de vissaus achterwege)
  • 1 el vissaus
  • 2 el ketjap medja (of zelf maken: zie hierboven)
  • 2 el appelazijn
  • 100 ml water
  • 1 el gembersaus

Bereidingswijze Aziatisch varkensvlees in zoetzure saus:

Snijd het vlees in mooie reepjes van 3cm-1,5cm. Marineer het vlees minstens een half uur in het mengsel van de ketjap, vissaus, 5 spices kruiden, djahe en cognac. Verhit olie in een wok en bak het vlees (zonder de marinade) mooi bruin. Voeg de marinade daarna weer toe en zet het vuur laag.

Verhit in een pannetje terwijl je het vlees bakt de tomato frito en voeg daar de overige ingrediënten voor de saus al roerend aan toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.Voeg de helft van de saus daarna toe aan het vlees en serveer de andere helft er apart bij.

Lekker met witte rijst en komkommer en atjar tjampoer.

Geef een reactie

Onze website gebruikt Cookies. Akkoord Lees verder...