Dit recept voor Aziatisch runderstoofvlees geeft je een fantastisch fris pittige gerecht dat zich uitstekend laat combineren met een pompoencurry, waarvoor je het recept ook op deze website kunt vinden. Maar het is ook heel erg lekker met gewoon wat komkommer en witte rijst. Dit recept kan je ook prima in een slow- of pressurecooker maken.
Ingrediënten Aziatisch runderstoofvlees:
- 1200 gram runderstoofvlees
- 2 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 1 l groentebouillon
- 1 el zeezout
- 1/2 el zwarte peper
- 1 tl gemalen anijs
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 tl gemalen kardemom
- 2 eetlepels olie
- 10 gr mierikswortel (vers)
- 50 gr gember (vers)
- 15 gr galangawortel (vers)
- 3 banaansjalotten
- 2 grote knoflooktenen
- 4 stuks citroengras
- 1 rawit peper
- 2 el olie
Bereidingswijze Aziatisch stoofvlees:
Verwijder de harde buitenkant van het citroengras en snijd de zachte kern in stukken. Doe tezamen met de galangawortel, gember, banaansjalotten, knoflooktenen, rawit peper en mierikswortel in een blender of met onze staafmixer en maal alles fijn.
Verwarm een hetelucht oven voor op 100 graden. Verwarm de olie een in een stoofpan of cooker (ik gebruik daarvoor de black pottery stoofpan) en bak de fijngemalen ingrediënten in de verwarmde olie. Snijd het vlees in stukken en voeg toe aan de pan. Voeg de anijs, zout, peper, gember, kurkuma en kardemom toe en roer goed door. Als het vlees bruin begint te kleuren voeg je de sojasaus, de vissaus en de bouillon toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en zet in de oven gedurende 6-8 uur*. Haal de laatste 1,5 uur de deksel van de pan, zodat het vocht wat verdampt/ de saus indikt.
* Met een pressurecooker duurt het stoven ongeveer 45 minuten.
Serveer met rijst en komkommer en eventueel pompoencurry.